divendres, 23 de novembre del 2012

Tetris

El tetris el popular joc de la dècada dels 80 consisteix en anar col·locant peces d'estructura a base de quadrats en  fileres. Quan aconseguiexes emplenar una filera aquesta s'elimina. Si deixes un espai en blanc, pots intentar emplenar-lo més tard a mesura que les peces van caient a més i més velocitat. Quan arribes a dalt de tot de la pantalla i no pots col·locar més peces ni eliminar cap filera s'acaba el joc.
El mateix passa amb les matemàtiques, el més important són les bases, a mesura que avances cursos cada cop els conceptes es van acumulant amb més velocitat i moltes vegades queden ''forats'' en blanc a la nostra ment. Una vegada ens haguem perdut en alguna part de l'aprenentatge cada vegada ens serà més difícil anar assimilant nous conceptes. Fins que arribi un punt en el que no puguem seguir avançant. I suspendrem l'assignatura.

Estic totalment d'acord amb el text. A vegades s'ensenya als alumnes d'una manera massa ràpida i agobiant. Em passa exactament el que explica el text. A mi m'agradaven les matemàtiques fins al punt en què s'han d'aprendre molts conceptes en molt poc temps, i no els puc assimilar bé.


1 comentari:

  1. Maria, només veig la imatge però no trobo ni el resum ni la teva reflexió personal.

    ResponElimina