divendres, 31 de maig del 2013

El cos és el missatge

El llenguatge corporal pot transmetre missatges que van més enllà de les paraules, amb un sol gest o moviment podem arribar a transmetre un estat d'ànim, un sentiment, un missatge... A un receptor. Alguns exemples de símbols de llenguatge corporal els podem trobar a continuació: 

Signe de victòria: Consisteix en aixecar el dit índex i el dit cor en forma de V. És el símbol més universal per representar gestualment una victòria. Té els seus orígens a l'edat mitjana a la guerra dels cent anys. Aquest gest el van utilitzar per primera vegada els arquers anglesos.



Símbol d'OK: Consisteix en conectar el dit índex amb el polze formant un cercle i deixant els altres dits relaxats a l'aire. S'utilitza per dir que tot va bé, tot i que en alguns països orientals pot ser interpretat com a maledicció o com símbol sexual i obscè.




Pam i pipa: Consiteix en portar el polze d'una mà a la punta del nas i l'altre mà a continuació, mentre s'agiten els dits estesos fent un moviment oscil·latori. Es un gest de burla. També s'anomena el pito catalán a l'Argentina i l'Uruguay.



Fer la botifarra: Consisteix en aixecar un braç en forma de L, enfront del pit, i copejant entre l'espatlla i el colze amb l'avantbraç de l'altre braç. A vegades es fa estenent el dit cor del braç aixecat, mantenint la resta dels dits doblegats. Aquest gest s'utilitza per indicar oposició, menyspreu, refús o rèplica.




Picar l'ullet: Consisteix en tancar breument un ull de forma picaresca.
És una manera de comunicació informal en general un senyal, que depenent del context, pot indicar  atracció sexual o coneixement compartit i ocult d'un propòsit.



Juntar les mans: Consisteix en posar les mans una al costat de l'altre. En algunes cultures s'utilitza per saludar a una altre persona. En l'àmbit de la religió s'utilitza a l'hora de resar, és una mostra de submissió a un poder superior fent concentrar l'energia del cos en aquest punt per fer arribar un missatge en aquest cas al Déu de la religió que siguis (Déu, Budha...). 





1 comentari: